……Op weg naar Taroudant.

IMG-20180624-WA0000.jpg
Uitzicht op Tafraout.
IMG-20180624-WA0001.jpg
En in een andere richting weer zo’n geweldig rotsberg.

Op weg naar Taroudant, mijn volgende doel, kwam ik enkele kilometers buiten Tafraout langs de bergketen van Ameln. Daarin was de ‘Tete de lion’ oftewel de Leeuwenkop te zien. Die was niet gedurende vele jaren door duizend bijtelende kunstenaars uitgebikt. Het is de natuur die dat kunstwerk in vele miljoenen jaren gecreëerd heeft. Erosie, zou je dat ook kunnen noemen, maar dan met een hoofdletter E.

IMG-20180624-WA0002.jpg
Tête de Lion’oftewel de leeuwenkop.

Door rotsachtig bergland daalde ik, na een klim van 15 km, af in de richting van Agadir. Onderweg zag ik een grote kudde geiten. Sommige  van hen warrn druk bezig de schaarse boompjes en struiken kaal te vreten.

IMG-20180624-WA0003.jpg
Ruig rotsachtig bergland op de route naar Agadir.
IMG-20180624-WA0004.jpg
De geiten kunnen er wat van.

De route voerde langs een heuvel waarop een versterkt dorp lag. Het had wat weg van sommige pittoreske dorpjes in zuid Frankrijk waar tegenwoordig allerlei kunstenaars zitten. Dit dorp was omgebouwd tot een, waarschijnlijk luxe, auberge. De poorten zaten zo van een afstand gezien, stijf op slot, zodat ik daar geen onvergetelijk dure nacht kon doorbrengen. Ik reed door en zette mijn tent op,  bovenaan een pas.

IMG-20180624-WA0005.jpg
Versterkt dorp boven op een heuvel en omgebouwd tot een luxe auberge.

Iets voorbij Ait Baha sloeg ik rechtsaf richting Taroudant, want ik had er geen behoefte aan naar Agadir en de kille Atlantische kust te gaan. Via de westelijke stadspoort (Van Targhount) reed ik Taroudant binnen.

IMG-20180624-WA0006.jpg
Bab  Targount, de westelijke stadspoort Bab Taroudant.

Ik bleef een dag in Taroudant, maar daarover leest u in de volgende aflevering van dit digitale feuilleton, dit ‘digiton’, zogezegd, waarmee ik een nieuw woord heb toegevoegd aan onze zo rijke en levende taal.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.