Augrabies waterval Januari 2015

Hallo Erik,
Mijn laatste bericht stuurde ik vanuit de farm van de familie Visser  een km of 40 ten zuiden van Leonardsville. (aardig even te memoreren dat ik bij Leonardsville de tropen (tijdelijk) uit fietste). Bij deze gastvrije familie logeerde ik een dag om weer aansluiting te krijgen met Andries Menger, mijn fietsmaat van deze reis die een omweggetje door Botswana maakte. Omdat daar geen telefoondekking was kreeg ik geen bericht van hem en daarom fietste ik de volgende dag door naar Stampriet. Daar was dekking voor de telefoon maar er kwam op mijn mobiele apparaat geen bericht van Andries en dus fietste ik verder naar Mariental waar ik na nog een dag wachten bericht kreeg van Andries dat hij ook op weg was naar Mariental. De dag daarna ontmoetten we elkaar in Mariental. Andries had in de Caprivistrip in Noord Namibië krokodillen en nijlpaarden gezien, dus zijn tocht was wat dat betreft geslaagd. Hierna trokken we weer samen verder. We reden via Asab naar de Brukkaros krater en beklommen die te voet. Mooie uitzichten over de wijde omgeving.
Verder ging het via Keetmanshoop waar we de beroemde kokerbomen bekeken (foto’s daarvan later) en door de Grote Karasbergen naar Ariamsvalei bij de grens van Zuid Afrika. Op die route ervoeren wij erg veel gastvrijheid van boeren met wie we Nederlands konden praten. Zij antwoordden dan in het Afrikaans wat over het algemeen goed te verstaan was, maar soms tot wat misverstanden leidde. De grensovergang naar Zuid Afrika vormde geen enkel probleem. Wel een probleem was een nogal ruige gravelweg vol wasbord en gruis naar Kakamas. Vandaar weer asfalt tot waar we nu zijn: de Augrabies waterval, die we morgen gaan bekijken. Ik ben daar in 2002 ook al geweest en vraag me af of het water daar na al die tijd nog steeds valt.
Hopelijk is mijn verhaal een beetje te lezen, want ik ben me vanavond, na te veel cola, te buiten gegaan aan een glas bier en na zo’n stoot alcohol ben ik niet altijd even helder van geest.
Ik houd je op de hoogte van onze verdere avonturen, eigenlijk meer belevenissen.