van Aswan in het zuiden van Egypte, over het Nasser-meer naar Wadi Halfa in Soedan.

0420
Beelden van Ramses de Tweede

 

 

In 2009 voer ik op een zwaar overbeladen vracht-passagiersboot (ferry) mee van Aswan in het zuiden van Egypte, over het Nasser-meer naar Wadi Halfa in Soedan. Dat was een lange, vermoeiende en voor mij ook vervelende boottocht, maar helaas mocht ik mij per fiets niet ten zuiden van Aswan begeven, dus ik zag mij wel genoodzaakt de boot te nemen. Het enige aardige was een blik op de beelden van Ramses de Tweede in Abu Simbel.

0425
Beelden van Ramses de Tweede.
0470
De omgeving van Wadi Halfa was erg mooi en interessant.
0430
Ik heb daar samen met een Italiaan een wandeling van een dag door de zwaar geërodeerde woestijn gemaakt .
0480
Daarna was het nog een kleine duizend kilometer fietsen door de woestijn naar Khartoem, waarbij ik zo nu en dan ontmoetingen had met de vriendelijke bevolking.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.