Mongolia Mountainbike Tour

terug

Wilt je net als Frank gaan fietsen in Mongolië? Dat kan van 2 tot 16 september! Niet alleen een ongelooflijk avontuur voor jou zelf, maar ook een grote steun voor 25 kinderen die vroeger geen enkele kans kregen in het leven.

NB: helaas gaat deze tocht niet door. Er was onvoldoende belangstelling.

In het kort:

  • Twee weken fietsen door dit bijzondere en lege land met veel beesten en weinig mensen.
  • Fietsen over ongebaande paden, ongeveer 60 km per dag.
  • Vervoer van bagage, tenten, fietshuur, alles is geregeld.
  • Maar € 1100 inclusief alles, behalve de reis naar Mongolië
  • Eindpunt in Anna Home, een warme omgeving voor 25 ex-straatkinderen, waarin zij veilig aan hun toekomst kunnen werken, mede dankzij sponsorgeld dat jij gaat ophalen.
  • Mogelijkheid om langer te blijven en ook andere delen van Mongolië te zien.
  • Zo je wilt: heen of terug met de Trans Siberië expres.

Lees er over op www.mongoliamountainbiketour.com

Anna Home
Choibalsan is een stad in het oosten van Mongolië, 650 km van de hoofdstad Ulaanbaatar. Maarten Stoffels, een Nederlandse arts, kent de stad goed, want hij heeft er twee jaar gewoond. In die tijd woonden er ook kinderen die aan hun lot waren overgelaten. Zij gingen niet naar school; velen van hen konden niet lezen en schrijven. Zij zamelden lege flessen in en stalen om te kunnen leven; ze zagen geen andere mogelijkheden. Sommigen zijn wees; velen hebben ouders die niet voor hen zorgen. Sommige ouders stuurden hun kinderen uit om geld te “verdienen” en zij sloegen hun kinderen als ze zonder geld thuis kwamen. Kortom: het leven van deze kinderen was erg moeilijk, zonder hoop voor de toekomst.
Totdat in 2006 Boldsaikhan, een jonge Mongoolse man, het voor hen opnam. Samen met Maarten en met financiële hulp uit Nederland kon hij een huis kopen, Anna Home. Sindsdien wonen daar 25 kinderen, ze zijn warm en veilig, ze hebben voldoende te eten en ze gaan allemaal naar school.
Lees alles over hen op www.allforchildren.info (in het Nederlands, Engels en Mongools). Jouw hulp is heel erg welkom.
Voor vragen: info@allforchildren.info