Frank van Rijn Wereldfietser & Auteur

Een jaartje dat naar meer smaakte.
(Van fietsende elektrotechnicus naar reizende schrijver)

Na mijn studie elektrotechniek kwam ik op het idee om, voordat ik mij in het bedrijfsleven onmisbaar zou maken, nog even wat van de wereld te gaan zien. De fiets leek me daarvoor het aangewezen middel, omdat die me, zoals ik tijdens een aantal fietsvakanties door Europa en de VS al had ontdekt, veel dichter bij de natuur en de mensen brengt dan enige andere vorm van verplaatsing, wandelen misschien daar gelaten. En dus nam ik het vliegtuig naar Peru en fietste in 9 maanden door Zuid-, Midden- en Noord-Amerika naar Denver.
Kort na mijn terugkomst in Nederland vond ik een baan als leraar natuurkunde, maar het jaartje genoten vrijheid smaakte eigenlijk wel erg naar meer, zo werd tijdens elke les duidelijker. Daarom trok ik er, ondanks het feit dat ik al druk op weg was om mij onmisbaar te maken in het onderwijs, de zomer daarop opnieuw uit. Deze keer voerde mijn tocht, die tien maanden zou duren, mij door de Balkan, Turkije en het Midden-Oosten naar Caïro, vanwaar ik rustig doorpeddelde naar Kaapstad.
Mijn drang naar reizen en het zien van de wereld was na die tweede reis eerder aangewakkerd dan bevredigd en eigenlijk lag dat ook wel in de lijn der verwachtingen. Na een tweede intermezzo in het onderwijs, gedurende welke ik mijn kwaliteiten als leraar goed wist te verbergen, trok ik er voor een derde jaartje tussen uit, nu door Azië naar Bali. En zo dwaalde mijn leven langzaam, maar zeker af van de elektrotechniek en het onderwijs naar het ongewisse vak van fietsende ontdekkingsreiziger.
Na vele reizen door alle continenten begon ik over mijn belevenissen te schrijven en dat resulteerde uiteindelijk in veertien boeken, die bij Uitgeverij Elmar zijn verschenen. Passages uit die veertien titels kunt u lezen door op de link “Mijn boeken” te klikken.
Beginnende leraren (en misschien ook wel rotten in het vak) zouden nu ernstig moeten overwegen om snel door te klikken naar een veiliger website. Het idee van “een jaartje er tussenuit om wat van de wereld te zien” is namelijk maar al te vlug geboren en voor je het goed en wel in de gaten hebt, zit je met je fiets hoog in de Andes en denk je al weer vooruit naar je volgende jaartjes er tussenuit in China, Kameroen, of Australië ….
De boeken zijn uiteraard in een boekwinkel te koop of (soms) bij mij te bestellen.

Eén antwoord op “Frank van Rijn Wereldfietser & Auteur”

  1. Hallo Frank, zojuist heeft iemand een artikel over jou bij mij door de brievenbus gegooid en zo kwam ik op je website terecht. Een paar maanden ertussenuit zijn ook bij mij funest gebleken…dit jaar had ik voor de derde keer onbetaald verlof genomen (onderwijs ;-), ik was al in Slowakije, onderweg naar Centraal Azie, maar door Corona moest ik helaas terug naar huis. De drang om weer op pad te gaan lijkt steeds heftiger te worden. Ik wou dat ik het durfde, zoals jij!
    Nog veel mooie reizen toegewenst,
    Cecile van Oorschot

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.