Een paar dagen geleden bereikte mij het ontstellende bericht van de aanslag op een groep fietstoeristen in Tadjikistan. Ik wens de nabestaanden van de slachtoffers in deze trieste tijd alle sterkte toe.

Een paar dagen geleden bereikte mij het ontstellende bericht van de aanslag op een groep fietstoeristen in Tadjikistan.

Aanslagen zijn er alom, zo zelfs dat we dreigen aan die afschuwelijke practijken gewend te raken. Maar als de slachtoffers collega-fietsreizigers zijn (waarvan sommigen zelfs landgenoten) en als die aanslag plaatsvindt op een weg die ik ook heb gefietst, komt de ellende opeens wel heel erg dichtbij.

Deze fietsers hebben misschien jaren gespaard of andere dingen opgegeven om zo’n interessante reis te kunnen maken en hebben de tocht ongetwijfeld goed voorbereid. Een week geleden genoten zij nog van al het moois dat de Pamir-route te bieden heeft en nu is hen door zinloos geweld zo iets vreselijks overkomen……

Het slechte nieuws greep mij zo aan, dat ik even niet in staat was (ben) mijn relaas over mijn reis door Portugal te vervolgen.

Ik wens de nabestaanden van de slachtoffers in deze trieste tijd alle sterkte toe.

Frank van Rijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.