Dera Ghazi Khan aan de Indus

0116
ver een mooie bergpas kwam ik in Dera Ghazi Khan aan de Indus, een nogal chaotisch plekje vol mensen, fietsen en kamelen.

 

 

0117
Erg kleurrijk, maar het is niet onmogelijk dat het stadsbeeld in de 35 jaar die sindsdien verlopen zijn, erg veranderd is. Er zullen zich nu ongetwijfeld motorfietsen en auto’s door de straatjes van dit plekje wringen, met de nodige (onnodige?) luchtvervuiling. 
0140
Volgens een verhaal dat ik eens las zou Alexander de Grote veel noordelijker het huidige Pakistan zijn binnengekomen, nl. in de Chitralvallei.
0210
Op een latere reis (1989) vanaf Peking via noord China, de Kunjirappas en de Shandurpas ben  ben ik ook door die vallei gekomen, maar in tegengestelde riochting. Waar Alexander met zijn leger omhoog marcheerde sukkelde ik met mijn fiets voorzichtig omlaag, waarbij ik deze kleurrijke herders tegenkwam, die mij deden denken aan Abraham, Isaak en Jacob uit een geïllustreerde Bijbel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.